Hondenkoekjes bakken

Home/Geen categorie/Hondenkoekjes bakken

Hondenkoekjes bakken

hondenkoekjes bakkenZelf hondenkoekjes bakken is heel simpel en veel leuker dan kopen in de winkel. Bovendien weet je ook precies wat er in zit.

Het is ook leuk om samen met kinderen de koekjes te bakken. Je hond zal je dankbaar zijn voor de zelfgemaakte lekkernijen. Hieronder een aantal recepten, maar natuurlijk kun je ook variëren met iets wat je hond graag eet. Elk recept is een ruime bakplaat vol met koekjes.

Havermout koekjes

 • 125 gram tarwebloem
 • 60 gram havermout
 • 50 ml water
 • 1 ei

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de tarwebloem, havermout, water en het ei en kneed het tot een deegbal. Bestrooi het aanrecht met wat bloem om te voorkomen dat het deeg vastplakt. Rol het deeg uit tot een dikte van zo’n halve centimeter en steek hier vormpjes uit met koekvormpjes. Leg de uitgestoken koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze zo’n 20 tot 30 minuten in de oven.

Tonijnkoekjes

 • 1/2 blikje tonijn op waterbasis
 • 125 gram tarwebloem
 • 1 ei
 • eetlepel havermout of brinta

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de tonijn, tarwebloem, het ei en havermout of brinta en kneed het tot een deegbal. Bestrooi het aanrecht met wat bloem om te voorkomen dat het deeg vastplakt. Rol het deeg uit tot een dikte van zo’n halve centimeter en steek hier vormpjes uit met koekvormpjes. Leg de uitgestoken koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze zo’n 20 tot 30 minuten in de oven.

Pindakaaskoekjes

 • 125 gram tarwebloem
 • 150 ml water
 • 40 gram pindakaas
 • eetlepel havermout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de tarwebloem, water, pindakaas en havermout en kneed het tot een deegbal. Bestrooi het aanrecht met wat bloem om te voorkomen dat het deeg vastplakt. Rol het deeg uit tot een dikte van zo’n halve centimeter en steek hier vormpjes uit met koekvormpjes. Leg de uitgestoken koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze zo’n 20 tot 25 minuten in de oven.

 

bakken hondenkoekjes

Door | 2017-06-10T15:40:38+00:00 22 maart 2014|6 Reacties

6 Reacties

 1. Ilse 7 oktober 2017 om 13:57- Antwoorden

  Ik wil graag deze koekjes bakken en verkopen voor het goede doel.
  Hoelang kan ik deze koekjes bewaren?

  • Tom Rosens 7 oktober 2017 om 14:45- Antwoorden

   Wat een leuk idee Ilse. Ik zou alleen niet weten hoe lang ze houdbaar zijn. Ze gaan hier meestal snel op 🙂 In ieder geval is het slim ze afgesloten te bewaren of invriezen is ook nog een optie.

 2. Britt 21 januari 2018 om 16:01- Antwoorden

  Ik heb een kleine kruising tussen een chih tzu en een maltezer. Dus een heel klein hondje.hij heet Cas en is morgen jarig.Dus was het misschien een goed idee om dit te doen.Maar hij lust niet zo graag pindakaas ,tonijn en haver dus mijn vraag is of je een van die dingen door honing kon vervangen.
  Alvast bedankt

  • Tom Rosens 21 januari 2018 om 16:14- Antwoorden

   Ik zou er geen honing in doen maar bijvoorbeeld de pindakaas of tonijn vervangen door iets wat hij wel lust. Kan ook wat gruis van brokjes zijn.

 3. yara 30 november 2018 om 15:51- Antwoorden

  het is een lekker recept (voor mijn hond) en hij stond te springen om ze te eten en toen hij ze at stond gelijk te springen om er nog een te eten zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzoooooooooooooooooooooooo llllllllllleeekkkkkkkeeeeeeeeeerrrrrrrrr

 4. Marissa 9 december 2018 om 15:54- Antwoorden

  Super ze vinden dit echt lekker en genieten er ook echt van
  Vandaag de tonijn koekjes nog eens gemaakt

Geef een reactie