Zelf hondenspeeltjes maken

Home/Geen categorie/Zelf hondenspeeltjes maken

Zelf hondenspeeltjes maken

Wist je dat je heel makkelijk zelf hondenspeeltjes kunt maken? Bovendien kost het ook nog eens weinig.

In dit bericht vier ideeën om zelf speeltjes te maken.

Kraakflesje

Werkwijze

Benodigdheden

 • PET Flesje
 • Sok
 • Textielgaren
 • Schaar

Het lege plastic flesje stop je in de sok. Knoop de sok dicht. Huismerken gebruiken vaak zachter plastic voor de PET flesjes, waardoor ze meer kraken. Het kraakgeluid zorgt voor veel enthousiasme bij je hond. Voor grotere honden kun je eventueel grote plastic flessen van 1 of 1,5 liter gebruiken. Koop dan een grote sok anders past het er niet in.

Nu gaan we een touw aan het flesje maken, waardoor je het makkelijk over de grond heen kan bewegen en waardoor je tevens voorkomt dat een hond per ongeluk in je hand zou bijten als hij opgaat in het spel. Ik gebruik hiervoor textielgaren (van de Action) omdat dit wat elastisch is en daardoor meegeeft als je een trekspel doet. Voor een hond is het veel leuker als iets meegeeft en ook minder belastend voor zijn nek en je arm.

Het leukst oogt drie verschillende kleuren, maar je kunt ook gewoon één kleur gebruiken. Knip drie touwtjes van dezelfde lengte en knoop de uiteindes aan elkaar. Maak een vlecht door met je linkerhand het linker touw te pakken en breng deze bovenhands na het middelste touw toe. Het middelste touw verplaatst zich naar de linker buitenkant. Ondertussen houd je het rechter touw vast met je rechterhand. Je doet nu precies hetzelfde alleen dan aan de rechterkant. Dus het rechter touw verplaatst zich dit keer na het midden toe en het middelste verplaatst zich naar de rechter buitenkant. Herhaal deze stappen totdat je het hele touw gevlecht hebt en trek gedurende dat je bezig bent de strengen stevig aan. Je sluit af met een knoop in het uiteinde. Knip eventueel uitstekende stukjes touw af. Dit gevlochten touw bindt je onder de knoop van de sok, waarmee je speeltje klaar is.

Laat het kraakflesje nooit liggen. De meeste honden slopen het al in een korte tijd. Gebruik het als een trekspel door het beiden vast te hebben en er aan te trekken. Uiteraard mag je hond het trekspel soms ook winnen, maar hervat daarna het spel en als je klaar bent met spelen is het raadzaam het weer in de kast te leggen. Als het de volgende keer weer tevoorschijn komt zal dit veel enthousiasme opleveren.

Plumeau

Werkwijze

Benodigdheden

 • Plumeau
 • Verfrolletje
 • Textielgaren
 • Schaar

Meerdere winkels, waaronder de Action en Blokker, verkopen deze plumeau, waarbij je het stoffen omhulsel kunt verwijderen. Stop daarna een klein verfrolletje in het omhulsel van de plumeau. Dit maakt het wat interessanter voor je hond om erin te bijten.

Het vlechten van het touw werkt hetzelfde als bij het kraakflesje. Knoop het touw vast aan de plumeau en het speeltje is klaar.

Zwabber

Werkwijze

Benodigdheden

 • Zwabber
 • Textielgaren
 • Schaar

Je hebt niet veel nodig voor dit speeltje, maar het is bij de meeste honden een groot succes. Gebruik een microvezel zwabber (bijvoorbeeld van de Action). Het vlechten van het touw werkt hetzelfde als bij het kraakflesje. Knoop het touw vast aan de zwabber en het speeltje is klaar.

Verfrolletje

Werkwijze

Benodigdheden

 • Verfrolletje
 • Textielgaren
 • Schaar

Gebruik een klein ongebruikt verfrolletje voor kleine honden of puppy’s. Voor grotere honden kun je een groter verfrol gebruiken. Het vlechten van het touw werkt hetzelfde als bij het kraakflesje. Knoop het touw vast aan het verfrolletje en het speeltje is klaar.

Veel plezier met maken en spelen!

Meer video’s zijn te vinden op het YouTube kanaal van Hondleiding.

Door | 2017-06-11T10:38:46+00:00 7 augustus 2016|0 Reacties

Geef een reactie