Clickertraining Workshop

Clickertraining wordt gebruikt om honden nieuw of ander gedrag aan te leren. Door gebruik te maken van een clicker kan op een positieve manier snel gedrag aangeleerd worden.

Een clicker is een plastic apparaatje waaruit een klik klinkt als je er op drukt. We gaan een hond aanleren dat dit geluid betekend dat hij iets goed heeft gedaan en iets lekkers verdient. Als je timing goed is kun je heel precies aan je hond aangeven wat hij goed heeft gedaan, waardoor het aanleren in een stroomversnelling komt en het leerproces snel en leuk verloopt.

De workshop is geschikt voor alle rassen en leeftijden. Honden die meedoen zijn sociaal naar andere honden en mensen. Een clicker is inbegrepen. De groepjes bestaan uit maximaal 5 mensen.

Beginners
De beginners workshop is zonder hond en start met een kort theorie gedeelte over clickertraining. Daarna gaan we daadwerkelijk met de praktijk aan de slag, maar niet met honden, want we oefenen op elkaar. Je oefent in de juiste timing van de clicker en krijgt meer inzicht in het leerproces van een hond. Deze workshop duurt 1 uur.

(Semi)gevorderden
In deze workshop gaan we met de honden aan de slag. Je leert je hond door middel van de clicker nieuw gedrag aan, waaronder (meer) oogcontact, trucjes, zelfbeheersing, etc. De workshop duurt 1 uur.

Inschrijven voor een van deze workshops.

Clickertraining Workshop beginners

241 uur
  • 1 workshop (1 uur)
  • Inclusief clicker
  • Koffie en thee

Clickertraining Workshop (semi)gevorderden

241 uur
  • 1 workshop (1 uur)
  • Inclusief clicker
  • Koffie en thee